Bactiguard på plats i Irak. Hör vår medarbetare Kefah Esmael intervjuas i Sveriges Radio

I onsdags briserade en bomb i centrala Bagdad. Med anledning av detta och situationen i Irak, intervjuades Kefah Esmael, Bactiguards försäljningschef i Irak, av Sveriges Radio.

Irak har under lång tid präglats av politisk oro, och de senaste veckorna har det varit demonstrationer på gatorna och regeringsombildning. Bactiguard, som sedan 2013 tillhandahållit infektionshämmande produkter till den irakiska sjukvården, är ett av de få svenska företag som fortfarande finns på plats och verkar i landet. Behovet av infektionshämmande produkter är stort eftersom en stor andel av patienterna som vårdas på irakiska sjukhus drabbas av vårdrelaterade infektioner.

Arbetet som försäljningschef medför en hel del resor i Irak, som kräver stor försiktighet. Kefah Esmael försöker vidta alla säkerhetsåtgärder och får mycket stöd av kollegor och svenska ambassaden i Bagdad. På frågan om hon är rädd att resa i Irak svarar hon utan att tveka.

Nej, jag är inte rädd. Jag vill göra något positivt för landet och bidra till en förändring inom sjukvården genom vår närvaro i Irak, säger Kefah Esmael.

Hör hela inslaget här på Sveriges Radio

Kefah Esmael, Bactiguards försäljningschef i Irak