Nyheter

Oktober 10, 2017

Vinnaren av Bactiguards stipendium 2017 utsedd

I samarbete med Svensk Urologisk Förening (SUF) har Bactiguard delat ut ett stipendium på 10 000 kronor till Klara Elfsten och Pernilla Sundqvist, Urologiska kliniken på Universitetssjukhuset i Örebro. Prisutdelningen skedde under avslutningsceremonin på Urologidagarna i Göteborg i förra veckan.
 
Syftet med Bactiguards stipendium är att inspirera till forskning som främjar Bactiguard’s vision:
att eliminera uppkomsten av vårdrelaterade infektioner.
 
Stipendiet kan sökas av alla medlemmar i Svensk Urologisk Förening. Bland de inkomna ansökningarna väljer SUF´s vetenskapliga jury tillsammans med Bactiguard ut en vinnare för ”Bästa abstrakt”.
 
Årets stipendiater blev Klara Elfsten och Pernilla Sundqvist, Urologiska kliniken, Universitetssjukhuset i Örebro. Priset som delades ut under avslutningsceremoni på Urologidagarna i Göteborg i förra veckan, fick de för sitt abstrakt; Kartläggning av komplikationer vid nefropyelostomi. Motiveringen löd:
 
Bactiguards vision är att eliminera vårdrelaterade infektioner för att rädda liv, minska kostnader och hindra spridningen av antibiotikaresistens. Arbetet från Örebro visar på en högriskgrupp för infektion och sepsis bland urologiska patienter som vi hoppas kan adresseras med olika preventiva metoder i framtiden.

  Tillbaka

Prenumerera