Första ordern till Kina

Bactiguard har fått sin första order om 100 000 urinvägskatetrar från Kina, efter att företaget fick ett kinesiskt produktgodkännande för att sälja sina infektionsförebyggande urinvägskatetrar.

Vårdrelaterade infektioner är ett globalt problem och är idag den tredje största dödsorsaken i västvärlden. I Kina är problemet starkt växande och en stor utmaning. Kinesiska företrädare har uttalat en strategi för att minska användningen av antibiotika som innebär omfattande insatser för att förebygga infektioner. Bactiguards infektionsförebyggande lösning blir därför en viktig del i arbetat med att minska antalet vårdrelaterade infektioner.

”Det här är jättestort för oss och vi har höga förväntningar på Kina, som har stora utmaningar när det gäller infektionsprevention och antibiotikakonsumtion”, säger Cecilia Edström, som är ansvarig för försäljningen på Bactiguard.

Jin An Pharmaceuticals (Jian An), Bactiguards partner i Kina, som har omkring 2 000 säljare och täcker 5 000 sjukhus över hela Kina förebereder nu försäljningsstarten i landet.