Bactiguards ytskikt kan komma att appliceras på hemodialyskatetrar

Den årliga världsnjurdagen World Kidney Day, arrangeras den 10 mars med syfte att belysa kroniska njursjukdomar, som varje år drabbar miljoner människor.

I samband med detta, har tidningen The Parliament Magazine publicerat flera artiklar om njursjukdomar, däribland en presentation av DIREKT projektet, där Bactiguard ingår som en del och analyserar möjligheten att applicera bolagets infektionshämmande ytskikt på hemodialyskatetrar.

DIREKT projektet är ett EU-finansierat projekt, som leds av professor Bo Nilsson vid Uppsala universitet, Uppsala i Sverige och som delats in i 12 olika delområden med fokus på bland annat innovativa bioläkemedel och avancerade teknologier för applicering av ytskikt.

Bactiguard är en del av projektet, och analyserar möjligheterna att tillämpa företagets ytskikt på hemodialyskatetrar. Syftet är att kunna erbjuda en kateter som minskar förekomsten av vårdrelaterade infektioner, som är avgörande för dessa patienters säkerhet och livskvalitet.

Projektet genomförs tillsammans med några av världens ledande professorer, läkare, forskare och även doktorander, Vd:ar och affärsutvecklare inom områdena medfödd immunitet, kemi och bioteknik. Läs hela artikeln, publicerad i The Parliament Magazine, bifogad i nedanstående PDF eller genom att klicka på följande länk (artikeln finns endast på engelska)

Läs mer om DIREKT projektet på www.kidneydirekt.com