Nyheter

Mars 31, 2017

Bactiguard sponsrar World Sepsis Day

Bactiguard är nu en stolt sponsor av World Sepsis Day som startats av the Global Sepsis Alliance. Sepsis är den främsta dödsorsaken kopplat till infektioner och påverkar mer än 30 miljoner människor per år, varav 6 till 8 miljoner dör.[1] . Patienter som överlever lider av konsekvenserna resten av livet.
 
 
The Global Sepsis Alliance grundades 2010 med målet att höja medvetenheten om sepsis i hela världen och minska sepsisrelaterade dödsfall med 20% till 2020. Ett av de största projekten som GSA har är World Sepsis Day som startade 2012 där det varje år, den 13 september, hålls event över hela världen för att öka medvetenheten om sepsis. Eventen består av bl. a. medicinsk utbildning, information för allmänheten, sportaktiviteter och insamlingsevent.

Utöver detta jobbar GSA tillsammans med the World Health Organization (WHO), nationella sepsis intresseorganisationer, myndigheter och politiker för att få the World Health Assembly, den beslutsfattande delen av the WHO, att fatta ett beslut om sepsis och utnämna World Sepsis Day som den 9:e officiella World Health Day. Ytterligare information om detta finns här.

Kateterrelaterade urinvägsinfektioner, ventilator associerad lunginflammation och kateterrelaterade blodvägsinfektioner kan alla leda till sepsis. Många av dessa infektioner och efterföljande sepsis kan förhindras. Bactiguard har inte endast åtagit sig att öka medvetenheten om sepsis utan bidrar även till att motverka sepsis genom vår Bactiguard Infektionspreventions produktportfölj som riktar sig mot de oftast förekommande sjukhusförvärvade infektionerna.

För mer information om arbetet som the Global Sepsis Alliance bedriver och hur du kan bidra vänligen besök: https://www.global-sepsis-alliance.org/

[1] http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/861818?programid=412

  Tillbaka

Prenumerera