Nyheter

Juli 18, 2017

"Erkännande av sepsis som en globalt prioriterad hälsofråga – WHOs resolution" i New England Journal of Medicine


Den 29 juni 2017 publicerade den prestigefyllda New England Journal of Medicine en artikel som förklarar hur Global Sepsis Alliance (GSA) ser på Världshälsoorganisationens (WHOs) resolution om att förbättra förebyggande, diagnos och behandling av sepsis.


 
Juli 11, 2017

Fokus på sepsis i Almedalen

Hon låg nedsövd i nästan två veckor. Blev kvar på sjukhus i sju månader. Båda hennes underben amputerades. Sjukdomen sepsis höll på att kosta henne livet. Idag håller Shahrzad Kiavash på med den tuffa uthållighetsidrotten triathlon med simning, cykling och löpning i en följd, i samma lopp.

 
Juni 21, 2017

Forskare från Lund tilldelades det prestigefyllda Global Sepsis Award


Varje år drabbas 40 000 svenskar av sepsis, och så många som 20 procent dör. Trots att sjukdomen är nästan lika vanlig som cancer har många svenskar aldrig hört talas om det.
 
Maj 30, 2017

Världshälsoorganisationen (WHO) antar en resolution i kampen mot sepsis

Världshälsoorganisationen (WHO) har nu antagit en resolution för att förbättra prevention, diagnostik och behandling av sepsis. Man uppmanar medlemsländerna att intensifiera arbetet för att förebygga infektioner och därmed även minska spridningen av antibiotikaresistens.


 
Maj 24, 2017

Världshälsoförsamligens (WHO) förberedande evenemang om sepsis


Världshälsoförsamligens (WHO) förberedande evenemang om sepsis kommer äga rum den 24 maj i Genève. The Global Sepsis Alliance anordnar eventet tillsammans med det tyska hälsoministeriet och den internationella alliansen för patientorganisationer. Eventet äger rum i samband med den 70:e Världshälsoförsamligen där det antas en resolution om sepsis, vilket var en enhällig rekommendation av WHOs styrelse. Världshälsoförsamligen är det beslutande organet inom WHO. 

 
Maj 19, 2017

Explosion vid kinesisk antibiotikafabrik resulterar i brist på livräddande antibiotika


Det råder för närvarande en global brist på antibiotika på grund av en fabriksexplosion i Kina för några månader sedan. Fabriken är en av få som producerar råvarorna för piperacillin/
tazobactam, ett slags antibiotika som ges till inneliggande patienter med allvarliga infektioner, till exempel sepsis (blodförgiftning). Denna globala brist visar på att Sverige och andra länder måste ompröva sin upphandlingsstrategi för antibiotika.
 
Maj 05, 2017

Bactiguard deltog i ”International Sepsis Forum” i Sao Paolo, Brasilien


Bactiguard och den nya partnern för Brasilien, Biodina, deltog i den 14:e omgången av ”International Sepsis Forum” som organiserades av the Latin American Sepsis Institute och hölls i Sao Paolo, Brasilien mellan den 4-5 maj 2017.

 
April 19, 2017

Bactiguard är nu sponsor av FTS (Företag Tillsammans mot Sexövergrepp på barn)


Bactiguard engagerar sig inte endast i att förbättra livskvaliteten för patienter över hela världen utan även i lokala föreningar i Botkyrka där vi har vårt huvudkontor.


 
April 13, 2017

QA Director, Bactiguard AB


Do you want to be part of an international team dedicated to developing innovative healthcare products for a future more secure patient care? Bactiguard is in a strong expansion phase and we are experiencing an increasing interest in our unique technology for infection prevention, particularly in light of rapidly increasing antibiotic resistance. We are now looking for a Global QA Director. You will become part of a highly skilled team of a company in growth. This position is located at our newly built head offices near Karolinska University Hospital, Huddinge.
 
Mars 31, 2017

Bactiguard sponsrar World Sepsis Day

Bactiguard är nu en stolt sponsor av World Sepsis Day som startats av the Global Sepsis Alliance. Sepsis är den främsta dödsorsaken kopplat till infektioner och påverkar mer än 30 miljoner människor per år, varav 6 till 8 miljoner dör.[1] . Patienter som överlever lider av konsekvenserna resten av livet.
 
 

Sidor

Prenumerera