Senaste nyheterna

Juli 18, 2017

"Erkännande av sepsis som en globalt prioriterad hälsofråga – WHOs resolution" i New England Journal of Medicine


Den 29 juni 2017 publicerade den prestigefyllda New England Journal of Medicine en artikel som förklarar hur Global Sepsis Alliance (GSA) ser på Världshälsoorganisationens (WHOs) resolution om att förbättra förebyggande, diagnos och behandling av sepsis.


 
Juli 11, 2017

Fokus på sepsis i Almedalen

Hon låg nedsövd i nästan två veckor. Blev kvar på sjukhus i sju månader. Båda hennes underben amputerades. Sjukdomen sepsis höll på att kosta henne livet. Idag håller Shahrzad Kiavash på med den tuffa uthållighetsidrotten triathlon med simning, cykling och löpning i en följd, i samma lopp.

 
Juni 21, 2017

Forskare från Lund tilldelades det prestigefyllda Global Sepsis Award


Varje år drabbas 40 000 svenskar av sepsis, och så många som 20 procent dör. Trots att sjukdomen är nästan lika vanlig som cancer har många svenskar aldrig hört talas om det.
 

Senaste pressmeddelanden

Augusti 10, 2017

Delårsrapport för andra kvartalet 2017

Bactiguard räddar liv genom att förebygga vårdrelaterade infektioner. Försäljningen av vår egen produktportfölj har med andra kvartalets utveckling ökat sju kvartal i rad, baserat på rullande tolvmånaderssiffror. Det betyder att fler patienter får tillgång till effektiv och säker infektionsprevention. Värdet av levererade produkter ökade med ca 76 %, till följd av ökade leveranser och förbättrad produktmix. Större licensintäkter bidrog i stor utsträckning till att totala intäkter förbättrades jämfört med föregående år. Med fortsatt kostnadskontroll förbättrades också EBITDA och vi nådde en EBITDA marginal om 11 %. Marknadsmässigt är kvartalets största genombrott vinsten av en upphandling i Stockholm. Nya partnerskap etablerades också i Brasilien, Italien och Sydafrika.

Augusti 07, 2017

Inbjudan till presentation av Bactiguards delårsrapport den 10 augusti 2017

Bactiguard Holding AB (publ) offentliggör delårsrapporten för andra kvartalet torsdagen den 10 aug 2017 kl. 08.00.

Juli 21, 2017

Nya Team Bactiguard

Good to Great Tennis Academy och det svenska medicintekniska bolaget Bactiguard AB offentliggjorde idag att de utvecklar sin tennissatsning med en satsning på yngre 13-14 års killar. Tillsammans kommer Good to Great Tennis Academy och Bactiguard skapa ett nytt Team Bactiguard som består av fem lovande tennisspelare i Sverige. 

Prenumerera